Martin Koornstra

Martin Koornstra werd geboren in België in een gezin van zendelingen, als tweede in een rij van 4. Hij was al op jonge leeftijd betrokken bij christelijk werk, vooral onder tieners en jeugd.
Martin is getrouwd met Karin en samen hebben zij drie kinderen. Na zijn opleiding als vliegtuigbouwkundig ingenieur ging hij bij een Japans bedrijf aan de slag. Na 2 jaar nam hij ontslag om naar de bijbelschool te gaan. Daar leerde hij Karin kennen.
Op de bijbelschool leerden Martin en Karin elkaar kennen, ze trouwden en gingen meteen fulltime aan de slag voor de Heer in Vlaanderen. 11 jaar lang hebben ze enorm veel betekend voor jongeren in heel Vlaanderen door kampen, zangkoren, trainingen en events.

Martin en Karin zijn in 2004 naar Drachten verhuisd en daar hebben ze 5 jaar lang leiding gegeven aan het enorme kinder- en jeugdwerk van de Vrije Baptisten Gemeente Bethel. Ze waren verantwoordelijk voor een team van 400 kinderwerkers en 250 jeugdwerkers, die samen zorgden voor meer dan 2.000 kinderen, tieners en jeugd.

Vanaf september 2009 zijn ze een nieuw avontuur begonnen en hebben ze de stichting Royal Mission opgericht om kerken en organisaties te ondersteunen door middel van training, onderwijs en coaching.

Martins boodschap draait vaak om het Koninkrijk van God. Het Koninkrijk van God is in ons zichtbaar door de Heilige Geest en tegelijkertijd zijn we in verwachting dat Jezus zijn Koninkrijk hier op aarde zal vestigen in de toekomst.

De spreekstijl van Martin is powerful, maar ook vaak humoristisch en vooral heel eerlijk en persoonlijk.
Martin is een veelgevraagd spreker in kerken, op conferenties, op weekenden en in jeugddiensten. Hij wordt door Kees Goedhart omschreven als ‘snel, boeiend en humoristisch’ met een prachtige mix tussen praktische voorbeelden en diepgaande studie.