Ds. David ten Voorde

ds vd bosch

David ten Voorde is 34 jaar en gehuwd. Het gezin Ten Voorde woont sinds eind april 2013 in Nunspeet. De Hervormde gemeente is de eerste gemeente van David ten Voorde.
Hij is geboren in Gouda, maar verhuisde in 1985 naar Nieuw-Vennep, omdat zijn vader Wim ten Voorde daar dominee werd. In 1989 ging zijn vader naar Katwijk aan Zee en daar bracht hij dus het grootste deel van zijn jeugd door. Het idee om dominee te worden had hij als kind. Dat besef groeide en hij werd daarin ook bemoedigd. Hij studeerde in Leiden, Utrecht en Amsterdam. Naast theologie studeerde hij aan het einde van de opleiding ook psychologie. Geloof en ziel hebben alles met elkaar te maken. Toevallig is zijn vrouw ook psycholoog, maar dat staat los van de studie. Pastoraal werk en preken zijn voor David ten Voorde beide belangrijk. “Voor een goede preek moet je weten wat er in de gemeente leeft.” In een preek kun je niet doorvragen aan mensen, dat kan wel in een gesprek tijdens een huisbezoek. Hij geniet van beiden en zegt: “Als je goed preekt heb je al de helft van het pastoraat gedaan.” Zijn wijk telt zo’n 1100 tot 1200 leden. Die komen lang niet allemaal in de kerk. “Mijn verlangen is dat mensen God ontmoeten.”

David ten Voorde is lid van de denktank Young Evangelical Protestants (YEP).
YEP bestaat uit twintigers en dertigers die met hart, ziel en verstand God en zijn kerk willen dienen.
David maakt onderdeel uit van YEP en is ook één van de predikantenpartners.
Yep is onderdeel van het Evangelisch werkverband binnen de Protestantse kerk.
YEP staat voor Young Evangelical Protestants. Het gaat hier om jonge mensen die zich geworteld weten in de protestantse traditie en zich tevens verbonden voelen met de evangelische beweging. Wanneer we de kerk nog levensvatbaar willen laten zijn in de toekomst, dan moeten wij als jonge generatie onze stem laten horen en opstaan tegen de stilstand in de kerk. We willen niet alleen klagen, maar juist de handen uit de mouwen steken en de kerk verder helpen. We zitten niet alleen als consument in de kerk, maar hebben het verlangen om te bouwen aan de kerk van de toekomst. Het is het verlangen om het een plek te laten zijn waar je jezelf kan zijn en een echte ontmoeting met God kan hebben.